logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Světlý korpus dia

27. srpen 2016
1371 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy Dia
Úvod

Světlý korpus dia Obrázek 1

Klasický pórovitý korpus ve své dia variantě.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • forma o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 6 žloutků
  • 6 bilků
  • 55 g sladidla stévia
  • 100 ml podmáslí
  • 200 g polohrubé mouky
  • plnou kávovou lžičku prášku do pečiva

Zapneme troubu na 180°C. Do šlehací mísy nalijeme trochu octa, abychom ji tzv.vyoctovali. Do octa namočíme i šlehací metlu. Děláme to proto, že se pak bílky lépe šlehají. Ocet z mísy nakonec samozřejmě vylejeme. 

Smícháme mouku s práškem do pečiva. Do "vyoctované" mísy dáme bílky, stévii a šleháme v tuhý sníh. Do druhé mísy dáme žloutky a vyšleháme v hustou pěnu. Těsně před došleháním snížíme chod stroje, nalijeme tenkým praménkem podmáslí a promícháme. Do sněhu z bílků přeneseme vyšlehané žloutky s podmáslím a opatrně zamícháme. Pak přidáme ostatní suroviny a opět zamícháme.

Snažíme se pracovat rychle a zbytečně s hmotou nemanipulujeme, aby tzv.neklesla! Pečící formu vystříkáme olejem ve spreji a hotovou hmotu do ní přeneseme. Vložíme ji do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut. Čas je pouze orientační, protože každá trouba peče jinak - takže hlídáme!!

Upečený korpus vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Zda je korpus upečený správně, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Ta musí být po vytažení suchá.

 

Přeji dobrou chuť !

 

Tip: Tento korpus můžeme připravit i v ořechové, kakaové nebo třeba kokosové variantě a to přidáním potřebných surovin. Za přidané suroviny však musíme vždy odebrat stejné množství mouky !

Mohlo by vás zajímat
Šlehačkový korpus
Šlehačkový korpus
Red velvet
Red velvet
Šlehačkový korpus kakaový
Šlehačkový korpus kakaový
Jogurtový korpus
Jogurtový korpus
Pomerančový korpus
Pomerančový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty