logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kokosový korpus

19. srpen 2016
646 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Kokosový korpus Obrázek 1

Něco pro milovníky kokosu.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 9 polévkových lžic krupicového cukru
  • 10 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 6 polévkových lžic najemno nastrouhaného kokosu
  • 200 g kokosového mléka ( použila jsem zn.Franz Josef )
  • 1 vrchovatou kávovou lžičku prášku do pečiva

 

Formu vystříkáme olejem ve spreji. Zapneme troubu na 170°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme v hustou pěnu. Vaječná směs během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Zatím si v misce smícháme mouku, strouhaný kokos a prášek do pečiva. Když je vaječná směs vyšlehaná, snížíme chod stroje, přidáme kokosové mléko a krátce zamícháme. Na závěr přidáme sypkou směs a opět krátce zamícháme.

Hotovou hmotu přeneseme do dortové formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 50 minut. Během pečení se může korpus připalovat. Pokud se tak stane, položíme přes dortovou formu kus alobalu. Zda je korpus upečený, poznáme nejlépe zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá. Upečený korpus vytáhneme z trouby a vyklopíme z formy. Necháme ho vychladnout a můžeme dále zpracovávat.

 

Přeji dobrou chuť !

Tip: Vynikající chuti dosáhnete přidáním nugátového krému II.

Mohlo by vás zajímat
Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými vločkami
Pohankový bezlepkový korpus s rýžovými v...
Pudinkový korpus dia
Pudinkový korpus dia
Mocca korpus
Mocca korpus
Kakaový korpus II.
Kakaový korpus II.
Buflery
Buflery

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty