logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Nugátový krém II.

25. srpen 2016
1671 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krémy, gely, polevy
Úvod

Nugátový krém II. Obrázek 1

Lahodný nugátový krém ( lze s ním i zdobit ).

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 200 ml vody
  • 30 g sušeného polotučného mléka
  • 2 polévkové lžíce krupicového cukru
  • 2 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • 200 g nugátu
  • 100 g másla - minimálně 2 h předem vyndat z lednice

Vodu, sušené mléko a cukr smícháme v hrnci metličkou a povaříme. Jakmile mléko přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme kaši, kterou necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme nugát, vychladlou kaši přeneseme do šlehací mísy a krátce šleháme. Přidáme rozpuštěný nugát, změklé máslo a vyšleháme v krém.

Tento krém je hladké konzistence, proto jím můžeme zdobit moučníky za pomoci sáčku s řezanou trubičkou.

Přeji dobrou chuť !

Tip: Tímto krémem můžeme dorty a řezy nejen plnit, ale za pomoci sáčku s trubičkou je i zdobit. Vyzkoušejte jím naplnit šlehačkový kakaový korpus - pochutnáte si.

Mohlo by vás zajímat
Nugátový krém III
Nugátový krém III
Arašídový krém
Arašídový krém
Šlehačkovo-pudinkový krém s mascarpone
Šlehačkovo-pudinkový krém s mascarpone
Krém z ricotty a tvarohu
Krém z ricotty a tvarohu
Mandlovo-čokoládový krém
Mandlovo-čokoládový krém

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty