logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Višňové řezy

16. srpen 2016
1799 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Řezy a zákusky
Úvod

Višňové řezy Obrázek 1

Višňová delikatesa s čokoládovou polevou.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • plech s vyšším okrajem o rozměrech 24x34 cm
  • olej ve spreji

Na korpus:

  • 4 vejce
  • 6 polévkových lžic krupicového cukru
  • 80 g čokolády - použila jsem pecičkovou
  • 10 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva
  • 50 g vypeckovaných višní - cca 14 ks

Na krém:

  • 500 g vypeckovaných višní
  • 50 ml polotučného mléka
  • 400 g zakysané smetany (18% tuku)
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 sáčky plátkové želatiny

Na dohotovení:

  • tmavá čokoláda

Do misky si připravíme čokoládu (pokud použijeme tabulkovou, musíme ji nadrobno rozlámat). Přilijeme mléko a dáme ohřát do mikrovlnné trouby - zhruba na 10 vteřin. Po vyjmutí z trouby metličkou zamícháme. Tento postup opakujeme, dokud není čokoláda zcela rozpuštěná. Olejem ve spreji vystříkáme plech a zapneme troubu na 180°C.

Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Vaječná směs během šlehání zvětší svůj objem a zesvětlá. Zatím si v misce smícháme mouku s práškem do pečiva a rozpůlíme vypeckované višně. Jakmile máme vyšlehanou vaječnou směs, snížíme chod stroje, přilijeme čokoládovou směs a krátce zamícháme. Nakonec přidáme sypkou směs a opět zamícháme. Takto připravenou hmotu nalijeme na plech, vezmeme višně a rovnoměrně je rozmístíme po celé ploše. Ihned vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut. Čas je pouze orientační, protože každá trouba peče jinak - hlídáme! Upečený korpus vytáhneme z trouby a ještě na plechu ho necháme vychladnout. Po vychladnutí si připravíme krém.

V misce rozmixujeme višně s mlékem a cukrem. Dle návodu si připravíme plátkovou želatinu, zamícháme ji do již připravených višní, nalijeme na vychlazený korpus a necháme ztuhnout v lednici cca 1 hodinu. Z lednice vytáhneme moučník, rozpustíme čokoládovou polevu, nalijeme na střed moučníku a rovnoměrně ji rozetřeme.

Moučník nakrájíme na jednotlivé řezy. Použila jsem netuhnoucí čokoládovou polevu - pokud použijete klasickou čokoládu, musíte ji nechat nejprve ztuhnout a pak teprve moučník rozkrájet.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Medové řezy s ořechy
Medové řezy s ořechy
Kaki řezy
Kaki řezy
Tiramisu
Tiramisu
Jahodové cheesecakové sušenky
Jahodové cheesecakové sušenky
Tetčiny čokoládové řezy
Tetčiny čokoládové řezy

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty