logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Medové řezy s ořechy

13. srpen 2016
802 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Řezy a zákusky
Úvod

Medové řezy s ořechy Obrázek 1

Jedinečný zákusek s výraznou chutí medových ořechů.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • 2x pečící papír

Na těsto:

  • 150g krupicového cukru
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 150 g másla
  • 2 vejce
  • 450 g hladké mouky
  • kávová lžíčka jedlé sody

Na griliáš:

  • 300 g vlašských ořechů - nahrubo nasekaných
  • 3 polévkové lžíce medu
  • 80 g krupicového cukru
  • 120 g másla

Na náplň

  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 3 polévkové lžíce solamylu
  • 500 ml polotučného mléka
  • 200 g změklého másla
  • 100 g krupicového cukru
  • sáček vanilkového cukru

Nejprve si přípravíme krém a to z toho důvodu, že musí po uvaření vychladnout, abychom s ním mohli dále pracovat. Zhruba 2/3 mléka nalijeme do kastrůlku, přidáme cukr, vanilkový cukr, metličkou zamícháme a dáme vařit. V misce smícháme solamyl s moukou a rozmícháme ve zbytku mléka. Jakmile se mléko začne vařit, přilijeme zbytek mléka a uvaříme jako klasický pudink. Na uvařený pudink položíme kus pečícího papíru, aby se na povrchu nevytvořil škraloup, který bychom musel odstraňovat. Takto připravený pudink necháme při pokojové teplotě vychladnout a pustíme se do přípravy medových plátů.

V kastrůlku rozpustíme máslo společně s cukrem a medem,  vmícháme vejce a hmotu necháme mírně vychladnout. V misce smícháme mouku se sodou a postupně tuto směs zapracováváme do hmoty. Vzniklé těsto rozdělíme na dvě části, které vyválíme na dva pláty o rozměrech 25x35 cm.  Přeneseme je na pečící papíry a připravíme si griliáš.

Do kastrůlku nasypeme cukr a necháme ho za stálého míchání rozpustit - vznikne světlý karamel. Přidáme máslo a med a opět mícháme dokud nevznikne stejnorodá hmota. Na závěr přimícháme ořechy.

Zapneme troubu na 180°C. Griliáš necháme částečně vychladnout a rovnoměrně jej rozetřeme na jeden plát těsta. Oba pláty pečeme zhruba 30 minut. Upečené pláty necháme vychladnout a doděláme si krém.

Vychladnutý pudink dáme do šlehací mísy, přidáme máslo a vyšleháme v krém. Vezmeme si plát bez griliáše a rovnoměrně ho krémem potřeme. Přiklopíme na něj plát s griliášem a necháme do druhého dne vychladnout. Následující den krájíme na jednotlivé kousky a podáváme.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Kaki řezy
Kaki řezy
Malovaná roláda
Malovaná roláda
Višňové řezy
Višňové řezy
Kávové kostky
Kávové kostky
Jablečný řez se skořicí
Jablečný řez se skořicí

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty