logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Korpus šachovnice

3. březen 2017
847 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Korpus šachovnice Obrázek 1

Chutný korpus, který zaujme už svým netradičním vzhledem.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • 2 cukrářské sáčky
  • 4 archy pečícího papíru

Suroviny:

  • 7 vajec
  • 14 polévkových lžic krupicového cukru
  • 14 polévkových lžic polohrubé mouky
  • čajovou lžičku kypřícího prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce kakaa holandského typu

KruhyNejprve si připravíme archy pečícího papíru. Na jeden z nich nakreslíme malý kruh o průměru 5 cm a okolo něj postupně 4 další, jejichž průměr bude 9, 13, 17 a 21 cm. Výsledek je vidět na obrázku vlevo. Pro lepší viditelnost je můžeme obtáhnout fixou. Pak zapneme troubu na 180°C

Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Hmota během šlehání zvětší svůj objem a zesvětlá. Zatím v misce smícháme mouku s práškem do pečiva. Jakmile je vaječná směs vyšlehaná, snížíme chod stroje, přisypeme moučnou směs a krátce zamícháme. Zhruba polovinu vzniklého těsta přeneseme do prvního cukrářského sáčku. Do zbývajícího těsta přidáme kakao, zamícháme a naplníme jím druhý sáček. Na arch papíru s předkreslenými kruhy položíme jeden ze tří větších archů, krouživým pohybem na něj naneseme střídavě světlé a tmavé těsto a vzniklé dvoubarevné kolo dáme na plech. To samé zopakujeme ještě 2x ( se třetím a čtvrtým archem papíru ) a spotřebujeme tak zbylé těsto. V prvním případě kruh začneme od středu plnit tmavým těstem a další dva pak těstem světlým. Díky tomu později při sestavení vznikne šachovnice. 

Vše pečeme ve vyhřáté troubě. Jelikož vrstva těsta je poměrně tenká, trvá to jen krátce a je důležité od trouby neodcházet a pečení hlídat! Zda je korpus upečený, poznáme dotykem prstu - korpus musí být pružný a nesmí na něm zůstat otisk. Takto postupně upečeme všechny tři korpusy a necháme je vychladnout. Sundáme z nich pečící papír a ořízneme jejich okraje. Nejlepší je přiložit na ně formu a vše co přečnívá oříznout nožem. Když je pak položíme na sebe, vnikne korpus klasické výšky. Korpusy poskládáme tak, že vespod a nahoře budou ty se světlým středem a mezi nimi korpus se středem tmavým. Výhodou je to, že odpadá prokrajování korpusu a jednotlivé vrstvy jsou stejně vysoké.Takto připravený a vychlazený korpus je možné ihned dále použít.

Mohlo by vás zajímat
Red velvet
Red velvet
Banánový korpus bezlepkový
Banánový korpus bezlepkový
Kukuřičný korpus bezlepkový
Kukuřičný korpus bezlepkový
Šlehačkový korpus kakaový
Šlehačkový korpus kakaový
Mandlový korpus
Mandlový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty