logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Šlehačkový korpus kakaový

22. srpen 2016
445 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Šlehačkový korpus kakaový Obrázek 1

Velice jemný korpus s příměsí kakaa.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 24 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 10 polévkových lžic krupicového cukru
  • 10 polévkových lžic polohrubé mouky
  • čajovou lžičku prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 200 ml smetany (33%)

Olejem ve spreji vystříkáme pečící formu a předehřejeme si troubu na 180°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme do husté pěny. Hmota během šlehání zvětší svůj objem a zesvětlá. Zatím si do misky prosijeme mouku s kakaem, přidáme prášek do pečiva a zamícháme. Jakmile je vaječná směs vyšlehaná, snížíme chod stroje, nalijeme smetanu a krátce zamícháme. Přidáme ostatní ingredience a mícháme dokud se všechny suroviny řádně nepropojí.

Hotovou hmotu přeneseme do dortové formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Protože každá trouba peče trochu jinak, musíme vše hlídat! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle je po vytažení suchá. Korpus vytáhneme z trouby, vyklopíme z formy a necháme řádně vychladnout ( nejlépe do druhého dne ).

 

Přeji dobrou chuť !

Tip: Použijte mascarpone s tvarohem a libovolné ovoce.

Mohlo by vás zajímat
Korpus Margot
Korpus Margot
Grahamový korpus s klíčky
Grahamový korpus s klíčky
Levandulový korpus
Levandulový korpus
Tvarohový korpus
Tvarohový korpus
Pudinkový korpus dia
Pudinkový korpus dia

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty