logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Sušenky Margot

18. září 2016
1062 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Sušenky Vánoční
Úvod

Sušenky Margot Obrázek 1

Sušenky vyrobené za použití oblíbeného čokoládového pamlsku.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • sáček s hladkou trubičkou

Na těsto:

  • 1 čokoláda Margot
  • 50 ml smetany na vaření - 12% tuku
  • 80 g moučkového cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 g másla
  • 1 vejce

Na náplň:

  • 250 ml smetany ke šlehání - 33% tuku
  • 1 čokoláda Margot

Nejprve připravíme náplň. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme na kousky nalámanou čokoládu Margot a za stálého míchání povaříme. Pokud chcete, aby náplň byla hladká, Margotku rozmixujte. Smetanu přivedeme k varu a povaříme ji ještě cca 2 minuty. Hotovou náplň necháme vychladnout v lednici a to nejlépe do druhého dne.

Zapneme troubu na 180°C. Nyní vyrobíme těsto. Umeleme nebo rozmixujeme Margotku a smícháme ji se smetanou. Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce a vše zamícháme. K utřenému máslu přidáme rozmixovanou margotku se smetanou. Na závěr přisypeme mouku a vše opět promícháme. Takto připravenou hmotu přeneseme do sáčku s trubičkou a na plechu vyloženém pečícím papírem postupně vytváříme krouživým pohybem malá kolečka. Mezi jednotlivými kolečky vždy ponecháme menší mezeru, protože kolečka při pečení lehce zvětší svůj objem. Sušenky pečeme ve vyhřáté troubě, dokud jejich okraje nezačnou lehce zlátnout.

Upečené sušenky vytáhneme z trouby a necháme je vychladnout. Do mísy nalijeme vychlazenou náplň a ušleháme do tuha. Přeneseme ji do sáčku s hladkou trubičkou a postupně slepíme vždy dvě sušenky k sobě. Sušenky můžeme rovnou podávat -  jsou krásně křehké. Pokud je necháme odležet v lednici do druhého dne, příjemně zvláční.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Mandlovo - skořicové pusinky
Mandlovo - skořicové pusinky
Myslivecké knoflíky
Myslivecké knoflíky
Pracny
Pracny
Kávová zrna
Kávová zrna
Kokosky
Kokosky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty