logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Nugátové těsto

10. září 2016
3741 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Těsta Velikonoční Vánoční
Úvod

Nugátové těsto Obrázek 1

Těsto lahodné chuti s širokou škálou využití.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 100 g másla
  • 100 g 100% tuku
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 300 g nugátu
  • 380 g hladké mouky

Ve vodní lázni rozpustíme nugát. V míse utřeme máslo s tukem a cukrem, přidáme vejce, žloutek, rozpuštěný nugát a vše zamícháme. Nakonec přidáme mouku a zpracujeme v hladké těsto. Hotové těsto je nutné ihned dále zpracovat. Nedává se odležet do lednice! Bylo by pak hodně tuhé a drobivé.

Tip: Takto připravené těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrájíme z něj různé tvary, které vyrovnáme na plech a to s menšími mezerami, protože těsto při pečení zvětší svůj objem. Pečeme ho v troubě vyhřáté na 180°C.

Upečené kousky můžeme slepit různými krémy. Z těsta je ovšem možné upéct i sušenky bez krému - chutnají báječně.

Mohlo by vás zajímat
Kakaové plněné čokoládovým krémem
Kakaové plněné čokoládovým krémem
Sněhové rohlíčky
Sněhové rohlíčky
Citrónový krém
Citrónový krém
Kokosové kostky
Kokosové kostky
Panettone aneb italská bábovka
Panettone aneb italská bábovka

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty