logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pařížská šlehačka z čokolády

25. srpen 2016
11083 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Krémy, gely, polevy
Úvod

Pařížská šlehačka z čokolády Obrázek 1

Vynikající šlehačka s chutí čokolády.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 500 ml smetany ke šlehání - min. 33% tuku
  • 100 g čokolády - používám pecičkovou
  • 50 g krupicového cukru

Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme cukr, metličkou zamícháme a dáme vařit. Když smetanu přivedeme k varu, necháme ji cca 1-2 minuty provařit. Vypneme sporák, ihned ke smetaně přisypeme čokoládu a metličkou mícháme, dokud není čokoláda zcela rozpuštěna.

Směs necháme zchladnout a poté ji dáme do lednice zcela vychladit a to nejméně na 12, ideálně však na 24 hodin. Vychlazenou pařížskou šlehačku nalijeme do šlehací mísy a šleháme při nižších otáčkách. Rychlost můžeme zvýšit až těsně před koncem šlehání. Střední otáčky volíme proto, že při vyšších se pařížská šlehačka snadno srazí. Šlehání trvá sice o něco déle, ale je to tak jistější. Po vyšlehání ihned zpracováváme.

Přeji dobrou chuť !

Tip: Jelikož se jedná o dosti sladkou šlehačku, je lépe ji použít na méně sladké korpusy, jako je například světlý korpus.

Mohlo by vás zajímat
Krém Kaštan
Krém Kaštan
Nugátový krém
Nugátový krém
Kremeš
Kremeš
Pudinkový krém s máslem bez laktózy
Pudinkový krém s máslem bez laktózy
Krém mascarpone s čokoládou
Krém mascarpone s čokoládou

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty