logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Arašídový krém

22. srpen 2016
2417 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Krémy, gely, polevy
Úvod

Arašídový krém Obrázek 1

Smetanovo-čokoládový krém s příchutí arašídů.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 750 ml smetany ke šlehání (33% tuku)
  • 7 polévkových lžic krupicového cukru
  • 340 g arašídové pomazánky
  • 100 g tmavé čokolády
  • 200 g bílé čokolády

Do většího hrnce nalijeme smetanu, nasypeme cukr a vaříme. Jakmile se smetana začne vařit, snížíme plamen, přidáme arašídovou pomazánku, metličkou zamícháme a za občasného míchání necháme vařit cca další 2 minuty.

Zatím si připravíme čokoládu - nakrájíme ji na drobné kousky. Hrnec odstavíme z plotny, ihned přidáme nakrájenou čokoládu a metličkou směs mícháme až do úplného rozpuštění čokolády. Vznikne tak hladký krém. Dáme ho na 24 hodin vychladit do lednice. Pak vychlazený krém přeneseme do šlehací mísy a šleháme při středních otáčkách. Krém je hotov. 

 

 

Přeji dobrou chuť !

 

Tip: Krém najde své využití při přípravě nejrůznějších dortů, řezů a zákusků. Skvělé chuti docílíte kombinací s arašídovo-čokoládovým plátem. Krémem můžete rovněž plnit cupcakes.

Mohlo by vás zajímat
Krém mascarpone s čokoládou
Krém mascarpone s čokoládou
Jablečný řez se skořicí
Jablečný řez se skořicí
Nugátové kostky
Nugátové kostky
Čokoládová poleva
Čokoládová poleva
Tvarohovo - pudinkový krém
Tvarohovo - pudinkový krém

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty