logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Buflery

18. srpen 2016
2357 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy Bezlepkové
Úvod

Buflery Obrázek 1

Drobné korpusy pro přípravu zákusků.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • sáček s hladkou trubičkou (seženeme v cukrářských nebo domácích potřebách)
  • pečící papír ve velikosti plechu
  • plech na pečení
  • ocet

Suroviny:

  • 50 g krupicového cukru
  • 90 g hladké mouky
  • 5 vajec - zvlášt' bílky a žloutky
  • rovnou kávovou lžičku bramborového škrobu
  • kávovou lžičku vody
  • sůl

Do šlehací mísy nalijeme trochu octa a to i po jejích stranách. Nezapomeneme na šlehací metlu, kterou rovněž namočíme do octa. (je to tzv.vyoctování a provádí se proto, aby se bílky lépe vyšlehaly). Pak ocet z mísy vylijeme a zapneme troubu na 180°C. Do šlehací mísy nalijeme bílky s cukrem, špetkou soli a vyšleháme v tuhý sníh. Do další misky nalijeme žloutky s vodou a vyšleháme ručním šlehačem v pěnu. Jakmile máme bílky i žloutky ušlehané, do žloutkové pěny zamícháme cca 1/3 mouky a ihned přidáme k bílkovému sněhu - krátce zamícháme. Mouku musíme přidávat opravdu až ve chvíli, kdy máme bílky ušlehané, jinak nám ze žloutkové pěny vznikne gumová kaše a budeme mít potíže spojit ji se sněhem z bílků.

Nakonec přidáme zbytek mouky se škrobem a opět zlehka zamícháme. Zbytečně dlouho s hmotou nemanipulujeme, aby nezřídla a neklesla. Naplníme hmotou cukrářský sáček s trubičkou a vytváříme na pečícím papíře kopečky, které ihned vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme je do zlatova. Doba pečení záleží na velikosti kopečků ( asi 15 - 30 minut ) Necháme vychladnout.

 

Přeji dobrou chuť!

Tip:

Buflery se používají především při výrobě indiánků, bombiček, pražských i modelovaných koulí atd.

Mohlo by vás zajímat
Kukuřičný korpus bezlepkový
Kukuřičný korpus bezlepkový
Šlehačkový korpus
Šlehačkový korpus
Slovenský krém
Slovenský krém
Kakaový korpus
Kakaový korpus
Kokosový korpus
Kokosový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty