logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Malinový krém

4. listopad 2017
11417 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krémy, gely, polevy
Úvod

Malinový krém Obrázek 1

Vynikající krém z úžasných surovin, který si rychle oblíbíte! Můžeme ho využít k plnění dortů, řezů či jiných zákusků.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 200 g bílé čokolády (například pecičkové)
  • 200 g čerstvých nebo mražených malin
  • 200 g mascarpone

Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme maliny a za občasného míchání vaříme na středním plamenu přibližně 10 – 12 minut. Maliny se během toho rozvaří a vznikne krásně barevná směs. Tuto směs přecedíme přes jemné sítko do jiného hrnce a obsah sítka vyhodíme. Hrnec s přecezenou smetanovou směsí dáme opět ohřívat na plotnu. Jakmile směs začne vařit, sundáme ji z plamene, ihned do ní nasypeme bílou čokoládu (pokud používáme tabulkovou, nejdříve ji nalámeme na malé kousky) a metličkou mícháme do úplného rozpuštění. Poté směs necháme do druhého dne vychladnout při pokojové teplotě.

Druhý den vychladlou směs předáme do šlehací mísy a vyšleháme ji.

Tip: Takto připravený krém je trvanlivější a je vhodný například k plnění makronek.

Do vyšlehané směsi přidáme mascarpone a znovu vše krátce šleháme při středním výkonu. Tím získáme hotový krém, kterým ihned plníme řezy, dorty nebo jiné zákusky.

Tip: Tento krém je výborný v kombinaci s kakaovým nebo čokoládovým korpusem.

Fotky
Malinový krém Obrázek 1   Malinový krém Obrázek 2   Malinový krém Obrázek 3
Mohlo by vás zajímat
Krém mascarpone s čokoládou
Krém mascarpone s čokoládou
Lemon curd - citronový krém
Lemon curd - citronový krém
Pistáciový krém
Pistáciový krém
Pomerančový krém
Pomerančový krém
Mascarpone s tvarohem
Mascarpone s tvarohem

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty