logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Jahodoví kostíci

18. prosinec 2016
825 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Jahodoví kostíci Obrázek 1

Tvarem i chutí zaujmou hlavně vaše děti.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • vykrajovačku
  • sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

  • 110 g moučkového cukru
  • 3 žloutky
  • 290 g hladké mouky
  • 220 g másla - vyndáme z lednice cca 2 h předem
  • 1 polévkovou lžíci polotučného mléka
  • 2 jahodové pudinky
  • špetku soli

Na krém:

  • 100 ml polotučného mléka
  • 110 g krupicového cukru
  • 100 g másla - vyndáme z lednice cca 2 h předem
  • 160 g jahodové pecičkové polevy ( cukrářské potřeby )

Na dohotovení:

  • jahodovou pecičkovou polevu-čokoládu
  • čokotransfer
  • lze použít i jiné ozdoby - např.marcipánové - potáhneme a ozdobíme dle vlastní fantazie

Nejprve si připravíme těsto. V míse utřeme máslo se žloutky a cukrem. Přidáme mléko a krátce zamícháme. V další misce smícháme mouku, pudink a sůl. Přidáme k máslové směsi a zpracujeme v těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici odležet - nejlépe do druhého dne.

Připravíme si základ na krém. V hrnci smícháme mléko s cukrem a dáme ho vařit. Jakmile mléko přivedeme k varu, přidáme jahodovou polevu a za občasného míchání vaříme až do jejího úplného rozpuštění.Takto připravený základ na krém necháme do druhého dne vychladit v lednici.

Následující den zapneme troubu na 200°C. Na pomoučeném vále vyválíme plát o trochu silnější než linecké těsto ( cca 4 mm ) a vykrájíme z něj různé tvary, které narovnáme na plechy vyložené pečícím papírem. Kostíky pečeme v předehřáté troubě tak dlouho, dokud jejich okraje nezačnou lehce zlátnout. Pak je vyndáme z trouby. Pečení trvá cca 8 minut. Každá trouba ale peče jinak, takže vše hlídáme!

Po vytažení z trouby necháme cukroví vychladnout a teprve pak s ním dále manipulujeme - cukroví je po upečení velmi křehké. Zatímco cukroví chladne, doděláme krém. Do šlehací mísy přeneseme vychlazený jahodový základ, který krátce šleháme, aby měl výsledný krém stejnorodou konzistenci. Přidáme změklé máslo a vyšleháme v hladký krém. Pokud nám připadá málo sladký, přisypeme trochu moučkového cukru a opět chvíli šleháme, aby byl krém rovnoměrně sladký.

Takto připravený krém je hladké konzistence, proto jím můžeme naplnit sáček s řezanou trubičkou a začít plnit cukroví. Krém naneseme vždy na jeden kousek cukroví a druhý kousek na něj přiklopíme. Slepené cukroví necháme cca 2 hodinky ztuhnout v lednici.

Zatím si ve vodní lázni rozehřejeme jahodovou polevu, kterou můžeme v případě, že je příliš hustá, naředit 100% tukem ( omega, iva ). Ztuhlé cukroví v polevě namáčíme a dozdobujeme dle vlastní fantazie. Pokud jako já použijete čokotransfer, cukroví potažené polevou položte na fólii, kde ho nechte zcela ztuhnout a teprve pak čokotransfer sejměte a na povrchu cukroví zůstane vámi vybraný ornament. Takto ozdobené cukroví můžeme rovnou dávat na stůl, jelikož je křehké a není třeba ho nechávat odležet.

 

 

Přeji dobrou chut'!

 

 

Mohlo by vás zajímat
Mocca oválky II.
Mocca oválky II.
Kokosové
Kokosové
Máčená esíčka
Máčená esíčka
Karamelovo-ořechové Toffifee
Karamelovo-ořechové Toffifee
Kokosové cukroví plněné
Kokosové cukroví plněné

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty