logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Jahodoví kostíci

18. prosinec 2016
962 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Jahodoví kostíci Obrázek 1

Tvarem i chutí zaujmou hlavně vaše děti.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • vykrajovačku
  • sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

  • 110 g moučkového cukru
  • 3 žloutky
  • 290 g hladké mouky
  • 220 g másla - vyndáme z lednice cca 2 h předem
  • 1 polévkovou lžíci polotučného mléka
  • 2 jahodové pudinky
  • špetku soli

Na krém:

  • 100 ml polotučného mléka
  • 110 g krupicového cukru
  • 100 g másla - vyndáme z lednice cca 2 h předem
  • 160 g jahodové pecičkové polevy ( cukrářské potřeby )

Na dohotovení:

  • jahodovou pecičkovou polevu-čokoládu
  • čokotransfer
  • lze použít i jiné ozdoby - např.marcipánové - potáhneme a ozdobíme dle vlastní fantazie

Nejprve si připravíme těsto. V míse utřeme máslo se žloutky a cukrem. Přidáme mléko a krátce zamícháme. V další misce smícháme mouku, pudink a sůl. Přidáme k máslové směsi a zpracujeme v těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici odležet - nejlépe do druhého dne.

Připravíme si základ na krém. V hrnci smícháme mléko s cukrem a dáme ho vařit. Jakmile mléko přivedeme k varu, přidáme jahodovou polevu a za občasného míchání vaříme až do jejího úplného rozpuštění.Takto připravený základ na krém necháme do druhého dne vychladit v lednici.

Následující den zapneme troubu na 200°C. Na pomoučeném vále vyválíme plát o trochu silnější než linecké těsto ( cca 4 mm ) a vykrájíme z něj různé tvary, které narovnáme na plechy vyložené pečícím papírem. Kostíky pečeme v předehřáté troubě tak dlouho, dokud jejich okraje nezačnou lehce zlátnout. Pak je vyndáme z trouby. Pečení trvá cca 8 minut. Každá trouba ale peče jinak, takže vše hlídáme!

Po vytažení z trouby necháme cukroví vychladnout a teprve pak s ním dále manipulujeme - cukroví je po upečení velmi křehké. Zatímco cukroví chladne, doděláme krém. Do šlehací mísy přeneseme vychlazený jahodový základ, který krátce šleháme, aby měl výsledný krém stejnorodou konzistenci. Přidáme změklé máslo a vyšleháme v hladký krém. Pokud nám připadá málo sladký, přisypeme trochu moučkového cukru a opět chvíli šleháme, aby byl krém rovnoměrně sladký.

Takto připravený krém je hladké konzistence, proto jím můžeme naplnit sáček s řezanou trubičkou a začít plnit cukroví. Krém naneseme vždy na jeden kousek cukroví a druhý kousek na něj přiklopíme. Slepené cukroví necháme cca 2 hodinky ztuhnout v lednici.

Zatím si ve vodní lázni rozehřejeme jahodovou polevu, kterou můžeme v případě, že je příliš hustá, naředit 100% tukem ( omega, iva ). Ztuhlé cukroví v polevě namáčíme a dozdobujeme dle vlastní fantazie. Pokud jako já použijete čokotransfer, cukroví potažené polevou položte na fólii, kde ho nechte zcela ztuhnout a teprve pak čokotransfer sejměte a na povrchu cukroví zůstane vámi vybraný ornament. Takto ozdobené cukroví můžeme rovnou dávat na stůl, jelikož je křehké a není třeba ho nechávat odležet.

 

 

Přeji dobrou chut'!

 

 

Mohlo by vás zajímat
Citrónové cukroví
Citrónové cukroví
Pomerančové vějířky
Pomerančové vějířky
Růžové pracny
Růžové pracny
Žabí huby
Žabí huby
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty