logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pařížská šlehačka z kakaa

14. říjen 2016
5584 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Krémy, gely, polevy
Úvod

Pařížská šlehačka z kakaa Obrázek 1

Kvalitní klasika, kterou známe i z našich cukráren.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 250 ml smetany ke šlehání - min.obsah tuku 33%
  • polévková lžíce krupicového cukru
  • polévková lžíce kakaa - používám holandský typ

Do hrnce nalijeme smetanu, přisypeme cukr, metličkou zamícháme a dáme vařit. Jakmile smetanu přivedeme k varu, snížíme plamen, přidáme kakao a metličkou zamícháme. Za občasného míchání ponecháme na mírném plameni vařit cca 2 minuty. Uvařenou šlehačku necháme zchladnout a poté ji uložíme do lednice minimálně na 12, ideálně však na 24 hodin - když ji necháme déle, lépe se pak šlehá.

Vychlazenou pařížskou šlehačku nalijeme do šehací mísy a šleháme při nižších otáčkách. Pařížské šlehačky mají tendenci se srážet, proto volíme nižší otáčky. Trvá to sice o něco déle, ale je to jistější. Ke konci šlehání můžeme na krátkou chvilku otáčky mírně zvýšit. Vyšlehanou šlehačku ihned dále zpracováváme.

Přeji dobrou chuť !

Tip: Nejlepší kombinace docílíte spojením s kakaovým korpusem, případně s kakaovým korpusem II.

Mohlo by vás zajímat
Pařížská šlehačka z čokolády
Pařížská šlehačka z čokolády
Salko - domácí kondenzované mléko
Salko - domácí kondenzované mléko
Tvarohovo - pudinkový krém
Tvarohovo - pudinkový krém
Nugátové kostky
Nugátové kostky
Bílkový máslový krém - swiss meringue
Bílkový máslový krém - swiss meringue

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty