logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Šlehačkový korpus

22. srpen 2016
1742 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Šlehačkový korpus Obrázek 1

Nadýchaný a velmi jemný korpus.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 22 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 8 polévkových lžic krupicového cukru
  • 10 polévkových lžic polohrubé mouky
  • kávovou lžička prášku do pečiva
  • 200 ml 33% smetany

Troubu zapneme na 180°C. Pak olejem ve spreji vystříkáme formu. Do šlehací mísy připravíme vejce s cukrem a šleháme do zhoustnutí ( hmota zvětší objem a zesvětlá ). Potom snížíme chod stroje a do již vyšlehané směsi pomalu přiléváme smetanu. Smícháme si mouku s práškem do pečiva . Až se vyšlehaná směs spojí se smetanou, přisypeme mouku a krátce zamícháme.

Vzniklou hmotou naplníme formu a kartou nebo stěrkou uhladíme povrch a to od středu ke krajům. Tak dostaneme ke kraji více hmoty, díky čemuž se korpus lépe propeče. Vložíme formu do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova ( cca 35 minut ). Každá trouba ovšem peče jinak a těsto tedy musíme hlídat! Zda je korpus upečený, poznáme pomocí špejle. Zapíchneme ji do středu korpusu a když zůstane po vytažení suchá, je korpus upečen správně. Pak ho vyjmeme z formy a necháme vychladnout.

 

Přeji dobrou chuť !

Tip: Korpus vyzkoušejte s ganache z bílé čokolády. Je to skvělá volba.

Mohlo by vás zajímat
Čokoládovo - arašídový plát
Čokoládovo - arašídový plát
Banánový korpus
Banánový korpus
Mandlový korpus
Mandlový korpus
Tygrovaný korpus
Tygrovaný korpus
Red velvet dia
Red velvet dia

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty