logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pomerančový korpus

22. srpen 2016
1934 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Pomerančový korpus Obrázek 1

Jemný a svěží korpus s příchutí pomeranče.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • kulatou formu o průměru 26 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 8 vajec
  • 16 polévkových lžic krupicového cukru
  • 16 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1,5 pomeranče ( kůra nesmí být chemicky ošetřena )

Troubu zapneme na 180°C a dáme šlehat vejce s cukrem. Vyšleháme je v hustou pěnu. Nastrouháme kůru z pomeranče a zvlášť z něj vymačkáme šťávu. Pak smícháme mouku s práškem do pečiva. Do vyšlehané vaječné pěny přidáme nastrouhanou kůru a postupně (na 3x) i šťávu z pomeranče. Na závěr přimícháme mouku s práškem do pečiva a takto připravenou hmotou naplníme pečící formu. 

Vložíme ji do vyhřáté trouby a pečeme cca hodinu ( každá trouba peče jinak, takže musíme těsto hlídat). Upečený korpus zkontrolujeme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí po vytažení zůstat suchá. Korpus vyklopíme opatrně z formy a necháme ho řádně vychladnout.

 

Přeji dobrou chuť !

 

Tip: Místo pomeranče lze použít i grep ( stačí 1 ks ). Tento korpus si vychutnáte nejlépe s ganache z tmavé čokolády.

Mohlo by vás zajímat
Světlý korpus
Světlý korpus
Korpus Margot
Korpus Margot
Mandlový korpus
Mandlový korpus
Světlý korpus dia
Světlý korpus dia
Mocca korpus
Mocca korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty