logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Lemon curd - citronový krém

13. duben 2017
3641 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krémy, gely, polevy
Úvod

Lemon curd - citronový krém Obrázek 1

Nasládlý citronový krém s konzistencí hustého pudinku.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 4 citrony - chemicky neošetřené
  • 200 g krupicového cukru
  • 100 g másla
  • špetka soli

Do hrnce nalijeme trochu vody a dáme ji vařit. Omyjeme citróny a citronovou kůru z nich najemno nastrouháme do mísy. Dbáme na to, abychom strouhali jen žlutou část kůry, jinak by krém mohl být nahořklý - takže opatrně!! Citróny pak rozpůlíme a vymačkáme z nich veškerou št'ávu, kterou přecedíme přes sítko do misky s nastrouhanou kůrou.

Přidáme vejce, sůl, cukr, máslo a misku postavíme na hrnec s vodou, která se už ohřála. Je důležité, aby se miska nedotýkala vodní hladiny. Vše ohříváme na mírném plameni a za občasného míchání metličkou. Když směs začne pozvolna houstnout, mícháme ji pak nepřetržitě, dokud nezhoustne docela.. Správně připravený krém svou hustotou připomíná pudink. Naplníme jím sklenice, uzavřeme víčkem a po schladnutí skladujeme v lednici.

TIP:

Lemon curd je opravdu velice lahodný krém. Je vhodný k dochucování jiných krémů nebo jako náplň do koláčů či makronek.

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Nugátový krém II.
Nugátový krém II.
Bílkový máslový krém - swiss meringue
Bílkový máslový krém - swiss meringue
Fondán
Fondán
Čokoládová poleva
Čokoládová poleva
Nugátový krém
Nugátový krém

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty