logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Jogurtový korpus bezlepkový

20. leden 2017
948 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Korpusy Bezlepkové
Úvod

Jogurtový korpus bezlepkový Obrázek 1

Tento vláčný korpus voní i chutná vanilkově.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 24 cm

Suroviny:

  • 100% tuk na vymazání
  • kukuřičnou mouku na vysypání formy
  • 300 g vanilkového jogurtu bez laktózy
  • 6 vajec
  • 12 polévkových lžic krupicového cukru
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku
  • 16 polévkových lžic samokypřící mouky Doves Farms ( Kaufland )

Dortovou formu vymažeme rozehřátým 100% tukem a pak ji vysypeme moukou. Troubu zapneme na 180 °C. Vejce s cukrem necháme vyšlehat až v hustou pěnu a zatímco se šlehá, smícháme v misce mouku s kypřícím práškem. Jakmile je vaječná směs vyšlehaná, snížíme chod stroje, přidáme jogurt a krátce zamícháme. Na závěr přisypeme moučnou směs a opět krátce promícháme.

Hotovou hmotu přeneseme do připravené formy a pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut. Zda je korpus upečený, poznáme nejlépe zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí po vytažení zůstat suchá. Upečený korpus vytáhneme z trouby, vyklopíme z formy a necháme vychladnout nejlépe do druhého dne, kdy bude připraven k dalšímu použití.

Mohlo by vás zajímat
Ořechové křupínky
Ořechové křupínky
Korpus šachovnice
Korpus šachovnice
Šlehačkový korpus kakaový
Šlehačkový korpus kakaový
Jogurtový korpus
Jogurtový korpus
Světlý korpus se sezamem dia
Světlý korpus se sezamem dia

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty