logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Žloutkové cukroví

18. září 2016
14949 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Bezmléčné Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Žloutkové cukroví Obrázek 1

Obdoba rakviček, k jejíž přípravě ovšem není třeba použít formičky.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • vykrajovačky různých tvarů

Suroviny:

  • 5 žloutků
  • 2 x 200 g moučkového cukru
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 70 g polohrubé mouky

Ve šlehací míse promícháme žloutky, cukr, prášek do pečiva a šleháme zhruba 4 minuty až vznikne hustá pěna - zvětší svůj objem a zesvětlá. Ušlehanou pěnu dáme do uzavřené nádoby a necháme odležet v lednici do druhého dne.

Následující den k vychlazené pěně přidáme mouku a další cukr a vypracujeme těsto. Zapneme troubu na 180°C. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát o síle 5 mm a postupně z něj vykrájíme různé tvary, které vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě a hlídáme dokud cukroví nevyskočí. Pak snížíme teplotu na 160 °C a cukroví jen dosušíme. Jedná se o jakousi obdobu rakviček, ovšem bez nutnosti použít k pečení formičky.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Masarykovo vánoční cukroví
Masarykovo vánoční cukroví
Skořicové cukroví
Skořicové cukroví
Rýžový korpus bezlepkový
Rýžový korpus bezlepkový
Potápky
Potápky
Perníčky
Perníčky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty