logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Karamelový hřbet

3. září 2016
451 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nepečené Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Lahodný moučník, jehož přípravu zvládne každý.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formu srnčí hřbet
  • potravinářskou fólii

Suroviny:

  • balíček burizonů
  • 3 balíčky karamelek
  • lžíci másla

Ve vodní lázni zahřejeme karamelky s máslem a to až do úplného rozpuštění. Pokud se karamelky nechtějí rozpouštět, přidáme trochu vody a na mírném ohni se nám to za stálého míchání podaří - pak je třeba míchat tak dlouho, dokud se přidaná voda nevypaří.

Do formy vložíme fólii. Do rozpuštěných karamelek přidáme burizony a zamícháme. Hmotu ihned přeneseme do formy a rukama namočenýma ve vodě ji řádně upěchujeme a zarovnáme její povrch. Je třeba pracovat rychle, protože hmota po přidání burizónů rychle tuhne. Karamelový hřbet necháme ztuhnout do druhého dne. Pak jej vyndáme z formy a zoubkovaným nožem nakrájíme na tenké plátky. Toto cukroví připravujeme až těsně před Vánoci.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Masarykovo vánoční cukroví
Masarykovo vánoční cukroví
Skořicové cukroví
Skořicové cukroví
Plněné rohlíčky bezlepkové
Plněné rohlíčky bezlepkové
Pařížské rohlíčky - tyčinky
Pařížské rohlíčky - tyčinky
Kolečka s mandlemi
Kolečka s mandlemi

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty