logo male

LaDort - Lanškrounské Dortíky

Váš partner pro jedlý tisk - doprava a grafické zpracování zdarma

MENU

  • Recepty
  • E-Shop
  • Jedlý papír
  • Decorlist
  • Fondánový list
  • FotoPostupy
  • Novinky
  • Kontakty

Biskupský chlebíček

31. srpen 2016
529 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční
Úvod

Biskupský chlebíček Obrázek 1

Tradiční moučník, který zdobí naše stoly zejména ve sváteční dny.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formu na pečení - velikonoční beránek, vánoční kapr, srnční hřbet...
  • olej ve spreji

Na těsto:

  • 70 g másla
  • 70 g krupicového cukru
  • vanilínový cukr
  • 4 vejce
  • hrst hrozinek
  • hrst na hrubo nasekaných ořechů
  • hrst mandlí
  • 140 g polohrubé mouky

Na dohotovení:

  • světlou i tmavou čokoládovou polevu

Pečící formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 170 °C. Do šlehací mísy dáme změklé máslo, vanilinový cukr, cukr, žloutky a vše utřeme v žloutkovou pěnu. Do ní pak vmícháme rozinky, mandle a ořechy.

Vezmeme si další mísu, ve které budeme šlehat bílky. Nejprve ji však vypláchneme octem  - nezapomeňte opláchnout i šlehací metlu. Díky použití octa se totiž bílky lépe šlehají. Bílky tedy v míse ušleháme v tuhý sníh. Do dříve připravené směsi postupně přimícháváme mouku a nakonec k ní přidáme i tuhý sníh a vše lehce zamícháme.

Hotové těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Upečený biskupský chlebíček necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládové polevy. Chlebíček polijeme nejprve tmavou čokoládou a až zatuhne, tak na ni světlou polevou vytvoříme libovolné ozdoby.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Recently added
  • OnLine, Náhled, Expres...
  • Valentýnské šablony tvaru srdíček...
  • Nové šablony 4+1...
  • Doprava EMS...
  • Nový e-shop...
Číst více

Přidat komentář




Anti-spam: je třeba splnit zadání
Odeslat
Zrušit

  • Recepty
  • E-Shop
  • Jedlý papír
  • Decorlist
  • Fondánový list
  • FotoPostupy
  • Novinky
  • Kontakty