logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pařížská šlehačka z kakaa

14. říjen 2016
8630 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Krémy, gely, polevy
Úvod

Pařížská šlehačka z kakaa Obrázek 1

Kvalitní klasika, kterou známe i z našich cukráren.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 250 ml smetany ke šlehání - min.obsah tuku 33%
  • polévková lžíce krupicového cukru
  • polévková lžíce kakaa - používám holandský typ

Do hrnce nalijeme smetanu, přisypeme cukr, metličkou zamícháme a dáme vařit. Jakmile smetanu přivedeme k varu, snížíme plamen, přidáme kakao a metličkou zamícháme. Za občasného míchání ponecháme na mírném plameni vařit cca 2 minuty. Uvařenou šlehačku necháme zchladnout a poté ji uložíme do lednice minimálně na 12, ideálně však na 24 hodin - když ji necháme déle, lépe se pak šlehá.

Vychlazenou pařížskou šlehačku nalijeme do šehací mísy a šleháme při nižších otáčkách. Pařížské šlehačky mají tendenci se srážet, proto volíme nižší otáčky. Trvá to sice o něco déle, ale je to jistější. Ke konci šlehání můžeme na krátkou chvilku otáčky mírně zvýšit. Vyšlehanou šlehačku ihned dále zpracováváme.

Přeji dobrou chuť !

Tip: Nejlepší kombinace docílíte spojením s kakaovým korpusem, případně s kakaovým korpusem II.

Mohlo by vás zajímat
Nugátový krém
Nugátový krém
Třešňový řez
Třešňový řez
Citrónový gel
Citrónový gel
Nugátový krém II.
Nugátový krém II.
Tiramisu
Tiramisu

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty