logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Jahodový krém

23. srpen 2016
3132 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Krémy, gely, polevy
Úvod

Jahodový krém Obrázek 1

Tento krém patří k trvanlivějším. Je proto vhodný k přípravě cukroví.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 100 ml polotučného mléka
  • 110 g krupicového cukru
  • 160 g jahodové pecičkové polevy - cukrářské potřeby
  • 100 g změklého másla

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, metličkou zamícháme a dáme vařit. Ve chvíli, kdy se začne směs vařit, přidáme jahodovou polevu a za občasného míchání vaříme, dokud se poleva zcela nerozpustí. Poleva se rozpouští snadno a rychle.

Hotovou jahodovou hmotu uložíme do lednice a to nejlépe do druhého dne. Následující den ji přeneseme do šlehací mísy, přidáme máslo a vyšleháme v hladký krém. Takto připravený krém můžeme dosladit moučkovým cukrem, který opět vyšleháme. Krém má hladkou konzistenci a proto se používá do cukrářských sáčků ke zdobení či plnění cupcakes a cukroví. Nejen chutná, ale i voní po jahodách.

 

Přeji dobrou chuť!

 

Tip: Nejčastější využití nalezne tento krém při přípravě cukroví či cupcakes. Zkuste ho také zkombinovat s jahodovým těstem, je to skvělé.

Mohlo by vás zajímat
Pistáciový krém
Pistáciový krém
Pomerančový krém
Pomerančový krém
Fondán
Fondán
Nugátový krém III
Nugátový krém III
Krém mascarpone
Krém mascarpone

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty