logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Grahamový korpus s klíčky

7. říjen 2016
672 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racionální Korpusy
Úvod

Grahamový korpus s klíčky Obrázek 1

Myslíte, že sladkosti nemají nic společného se zdravou výživou? Tento korpus vás vyvede z omylu!

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • olej ve spreji
  • dortovou formu o průměru 20 cm

Suroviny:

  • 200 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 220 g Zlatá haná
  • 4 vejce (pokojová teplota)
  • 335 g celozrnné pšeničné mouky
  • 35 g pšeničných klíčků
  • kávová lžička prášku do pečiva

Olejem ve spreji vystříkáme dortovou formu. Zapneme troubu na 180°C. Částečně nahřejeme tuk, přidáme cukr a dáme šlehat. Do vyšlehané směsi přidáváme postupně vejce. Hmota se nesmí srazit (proto musí mít vejce pokojovou teplotu). Pokud se hmota i přesto srazí, mírně ji nahřejeme a opět vyšleháme.

V misce smícháme mouku, klíčky a prášek do pečiva. Těsně před koncem šlehání přidáme vanilkový cukr. Sundáme ze šlehacího stroje, přidáme připravenou směs a ručně zlehka zamícháme. Ihned přeneseme do připravené formy a dáme péct. Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Pokud je špejle suchá, tak je korpus  upečený správně. Hotový korpus vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

 

Přeji dobrou chuť !

Tip:

Použijte krém mascarpone s tvarohem - nemá to chybu !

Mohlo by vás zajímat
Světlý korpus dia
Světlý korpus dia
Čokoládový korpus bezlepkový
Čokoládový korpus bezlepkový
Šlehačkový korpus
Šlehačkový korpus
Vanilkový korpus
Vanilkový korpus
Jablečný korpus se skořicí
Jablečný korpus se skořicí

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty