logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Duhový korpus

17. srpen 2016
446 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Úvod

Duhový korpus Obrázek 1

Tento korpus pro svou barevnost ocení především děti.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 24 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 12 polévkových lžic krupicového cukru
  • 2 polévkové lžíce polotučného mléka
  • 13 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka citrónové kůry
  • potravinářské barvy

Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji. Zapneme troubu na 180°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme, dokud směs nezvětší svůj objem. V misce si smícháme mouku s práškem do pečiva a citrónovou kůrou. Do vyšlehané směsi přidáme mléko a jen krátce zamícháme. Snížíme chod stroje, přidáme mouku a zamícháme v hladké těsto.

To rozdělíme na 3 díly. Dva obarvíme potravinářskou barvou a je jen na nás jakou kombinaci barev zvolíme. Do každého dílu dáme zvlášt' naběračku. Nejprve nabereme jednu naběračku světlé hmoty a naneseme ji do středu formy. Pak vezmeme další, nabereme jednu naběračku barevné hmoty a opět umístíme do středu formy. A nakonec opět naběračkou naneseme druhou barevnou hmotu. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme veškerou hmotu.

Připravený korpus vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 45 minut. Čas je jen orientační, jelikož každá trouba peče jinak - hlídáme!! Jestli je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí po vytažení zůstat suchá. Upečený korpus necháme řádně vychladnout a to nejlépe do druhého dne.

 

Přeji dobrou chuť !

Tip:

Tento korpus nejlépe chutná s krémem zvaným Pribináček.

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty