logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Čokoládová polokoule

31. březen 2017
2704 x
Úvod

Čokoládová polokoule Obrázek 1

Velmi efektní čokoládová ozdoba, jejíž výrobu zvládnete celkem snadno.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup
Připravíme si:
  • čokoládovou pecičkovou polevu
  • pečící papír stočený do kornoutu
  • nůžky
  • silikonovou podložku
  • polokouli z ledu
Fotopostup

Čokoládová polokoule Obrázek 1

Zde vidíme vše potřebnné: Silikonovou podložku, která se mi osvědčila při práci s čokoládou. Pecičkovou čokoládu, nůžky, kornout z pečícího papíru a ledovou polokouli.


Čokoládová polokoule Obrázek 2

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu.


Čokoládová polokoule Obrázek 3

Papírový kornout musí mít špičku, ze které později kousek ustřihneme. Vznikne tak velmi úzký otvor na konci, díky kterému můžeme polevu stříkat tenkým pramínkem...


Čokoládová polokoule Obrázek 4

Na misku, která je otočená dnem nahoru, položíme ledovou polokouli. Miska musí být o něco menší než polokoule, protože při stříkání čokolády tak lépe docílíme pravidelného tvaru a zároveň čokoláda neulpí i na misce. Pokud bychom pracovali bez misky - přímo na podložce, museli bychom pak odstranit přebytečnou čokoládu a tím bychom riskovali popraskání, případně úplné zničení polokoule.


Čokoládová polokoule Obrázek 5

Papírový kornout naplníme rozpuštěnou polevou.


Čokoládová polokoule Obrázek 6

Kornoutu, který naplníme polevou, musíme odstřihnout špičku. Ustřihneme jen velmi malý kousek, aby vzniklý otvor nebyl příliš velký. Polokoule vytvořená tenkým pramínkem čokolády vypadá na pohled velmi dobře.


Čokoládová polokoule Obrázek 7

Polevu stříkáme tenkým pramínkem a to pouze jedním směrem vždy s menšími rozestupy.


Čokoládová polokoule Obrázek 8

Polokouli pootočíme zhruba o třetinu a opět nastříkáme další polevu...


Čokoládová polokoule Obrázek 9

Polokouli opět pootočíme a zase nastříkáme polevu...


Čokoládová polokoule Obrázek 10

Tento postup zopakujeme alespoň 3x. Čokoládová polokoule tak bude díky dostatečné vrstvě polevy hezky pevná.


Čokoládová polokoule Obrázek 11

Polevu necháme cca minutku tuhnout - díky ledu to jde dobře. Pak čokoládovou polokouli opatrně sundáme z té ledové. Pokud se to nedaří, stačí chvíli počkat. Až odtaje více ledu, půjde to snadno. Čokoládovou polokouli je dobré nechat před dalším použitím dostatečně oschnout.


Čokoládová polokoule Obrázek 12

Na poslední fotografii vidíte, jak hezky naše čokoládová polokoule vypadá na dortu.

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty