Válení a překládání listového těsta
Připravila jsem pro Vás jednoduchý a názorný postup na válení a překládání listového těsta.
Příslušný recept na celou přípravu listového těsta naleznete v receptech.
- Suroviny dle receptu na přípravu listového těsta.
Mezi jednotlivým vyvalováním těsto vždy přikryjeme, aby neokoralo a necháme cca 20 minut odležet. V zimních měsících necháváme těsto během vyvalování venku, ale v létě je lepší uložit je raději do lednice, aby tuk nebyl příliš měkký. Těsto by se pak hůře vyvalovalo a hrozilo by narušení vrstvy tuku.
Dobré rady na závěr:
Vždy dostatečně pomoučíme vál i těsto, aby se s těstem dobře pracovalo a neporušily se jeho jednotlivé vrstvy.
Před překládáním těsta vždy ometáme veškerou přebytečnou mouku.
Při válení těsta nepoužíváme hrubou sílu, ale na váleček tlačíme jen mírně, abychom neporušili vrstvy tuku.